KAYSERİGAZ'DAN CEP DOSTU ÖNERİLER

11.12.2014 10:12:19

Kış aylarının gelmesiyle doğalgaz tüketiminde meydana gelen artış nedeniyle, Kayserigaz, abonelerini doğalgazı verimli kullanmaları konusunda bilgilendiriyor.

Kış aylarının gelmesiyle doğalgaz tüketiminde meydana gelen artış nedeniyle, Kayserigaz, abonelerini doğalgazı verimli kullanmaları konusunda bilgilendiriyor.
Soğuk havaların etkisini göstermesiyle birlikte, Kayseri’nin günlük doğalgaz tüketim miktarında artış olduğunu belirten Kayserigaz yetkilileri, kışı daha sıcak ve ekonomik geçirmek isteyen kullanıcılarına hatırlatmalarda bulunuyor.
Öncelikle iyi bir yalıtımın önemine değinen yetkililer, yalıtımla birlikte ısı kaybının en aza indirilebileceğini, dolayısıyla da doğalgaz israfı olmayacağından büyük ölçüde ekonomi sağlanacağını belirtiyor. Bu yüzden, henüz yalıtım işlemi yaptırmamış kullanıcıların uygun mevsim şartlarında bu işlemi yaptırmalarını, mantolama için yapacakları masrafın ise ilerde sağlayacakları tasarrufla birlikte geri dönüşü olacağını söylüyorlar.
Diğer yandan termostatik vananın verimli doğalgaz kullanımında en etkili yollardan biri olduğunu vurgulayan yetkililer, termostatlı vana sayesinde, hem ısı kaybının önüne geçildiğini, hem de fazladan doğalgaz sarfiyatı olmadığını söylüyorlar. Bu sayede hane içerisinde sabit bir ısı değeri oluşturulurken, olası doğalgaz israfının da önüne geçilmiş olduğu dile getiriliyor.
Sürekli kombinin ayarı ile oynamak ya da gece uyku saatlerinde kombinin kapatılması yerine, sabit bir ayarda sürekli çalışan kombinin kış şartları için uygun kullanım olduğunu söyleyen Kayserigaz yetkilileri; merkezi ısıtma sistemine sahip olan hanelerde +19oC’nin en verimli ısı değeri olduğunu da belirtiyorlar. Her +10C’lik ısı artırımında %6 fazla yakıt tüketimi oluştuğu ve durumun ısınmaktan çok ekonomik sıkıntıya neden olduğuna dikkat çeken yetkililer, vatandaşlara mümkün olduğunca kombinin ayarı ile oynanmaması konusunda uyarılarda bulunuyorlar.
Kombi içerisindeki malzemelerin bakımlarının aksatılmaması, menfezlerin ve bacaların kontrollerinin zamanında yapılması hayati bir önem taşımakla birlikte, bu ekipmanların bakımlarının da kullanıcıların cebine ekonomi olarak yansıdığını vurgulayan Kayserigaz yetkilileri, kombi ve bacaların periyodik bakım ve kontrolleri konusunda hassasiyetle durulması gerektiğinin altını çiziyorlar.
Yukardaki basit ama son derece gerekli önlemlerle birlikte normalden daha sıcak ve ekonomik kış atlatılabileceğini vurgulayan Kayserigaz yetkilileri, bunlara ilave olarak özellikle de ev hanımlarının dikkat etmesi gereken kalorifer peteklerinin üzerine ısıyı engelleyecek eşyaları koymak ya da akşamları perdeleri kapatmamak gibi enerji israfına yol açacak davranışlardan da kaçınılması gerektiğini söylüyorlar.